Felpörgő szennyvízcsatornázás a Dél-Balatoni térségben

Idén az első fél évben a karádi és a somogytúri agglomerációban is megindultak a kivitelezési munkálatok és ezzel jelentősen bővülhet a szannyvízcsatorna-hálózat, valamint a szennyvíztisztítási kapacitás a dél-balatoni térségben. A két projekt együttes értéke csaknem 6 milliárd forint.

Ez év márciusában kötötték meg – elsőként a térségben – a kivitelezésre vonatkozó szerződést a Somogytúri agglomeráció szennyvízcsatorna-hálózatának és szennyvíztisztító telepének tervezésére és kiépítésére FIDIC sárga könyves feltételekkel. A közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevője az SZW Konzorcium (Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. és West Hungária Bau Kft.), a szerződés összege nettó 2,86 milliárd forint.

Ugyancsak idén, 2014. június 11-én írták alá a karádi agglomeráció szennyvízcsatornázása és szennyvíztisztítása kivitelezésére vonatkozó szerződést a nyertes ajánlattevő EuroAszfalt Kft. és Keviterv Plusz Kft. – EK Konzorcium-mal.

A feladat a szennyvíztisztító telep és a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, piros, illetve sárga könyves FIDIC-feltételek szerint. A kivitelezés teljes értéke nettó 3,084 milliárd forint, ebből a szennyvíztisztító telepre 418,78 millió, míg a csatornahálózatra 2,66 milliárd forint jut.