Túrricse község szennyvíztisztító telep bővítése és korszerűsítése


Üdvözöljük a " Túrricse község szennyvíztisztító telep bővítése és korszerűsítése " című projekt oldalán. Honlapunkon érdekes és aktuális információkat tudhat meg a beruházásról.

A projekt bemutatása

Kedvezményezett neve: NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., Túrricse Község Önkormányzata

A Projekt címe: Túrricse község szennyvíztisztító telep bővítése és korszerűsítése

A szerződött támogatási összeg: 400 629 977 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 95,000000%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.03.14.

Projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.2-15-2015-00030

A Kormány a 1084/2016 (II. 29.) Korm. határozatban döntött a Túrricse Község szennyvíztisztító telep bővítése és korszerűsítése című fejlesztésről. Ennek megfelelően a projektet az önkormányzatok az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. (továbbiakban: NFP) vezetésével közösen konzorciumi formában valósítják meg a KEHOP-2.2.2. számú „Felhívás a fejlesztési kötelezettséggel rendelkező települések számára szennyvízelvezetéssel és –kezeléssel kapcsolatos fejlesztések megvalósítására” című pályázati intézkedésnek megfelelően.

Meglévő szennyvíztisztító telep technológia fejlesztése (ide értve a biológiai műtárgysor és biológiai gépészet fejlesztését is) és korszerűsítése: Tervezett tisztítási (biológiai) kapacitás: 6097 LE. Túrricse községben 2002. évben készült el a szennyvíztisztító telep, és megépült az agglomerációs községek szennyvízcsatorna hálózata. A csatornahálózat a településeken teljes lefedettséget biztosít, amíg a tisztító telepnek csak az első üteme épült meg. Az üzemelés alatt a települések csatornára történt rákötése 1254 db a 2329 db kiépített rákötésből, ez átlagosan 54%-os élőre kötési arány, viszont a szennyvíztisztító telep már így is jelentősen túlterhelődötten üzemel. A kiépített csatornahálózatokon a további lakossági szennyvízbekötések engedélyezése csak a telep bővítése után lehetséges.

A szennyvíz D110-es KPE nyomóvezetéken érkezik a településtől 500 m-re fekvő BIO-CLEAR 150 típusú tisztítótelepre, maximálisan 30 l/s hozammal. A telep területe 2043 m2, kerítéssel körbekerített, belső úttal és járdával ellátott. A szippantott szennyvizek fogadására egy 10 m3-es előkezelő műtárgy szolgál, mely magában foglalja a szennyvíz feladását szolgáló átemelőt is. A BIO-CLEAR-150 típusú szennyvíztisztító berendezés egylépcsős biológiai tisztító, mely teljes biológiai tisztítást végez, stabil nitrifikáció és részleges denitrifikáció biztosítható, míg a rendszeren belül az iszap aerob rész- stabilizálása történik.

A projekt megvalósításának helye Magyarország, Túrricse település közigazgatási területe. A tervezett rekonstrukcióra kerülő átemelők Csaholc, Császló, Gacsály, Garbolc, Kishódos, Méhtelek, Nagyhódos, Rozsály, Tiszaberek, Vámosoroszi, Zajta települések közigazgatási területét is érintik.

A projekt megvalósításának helye Magyarország,Túrricse község területe.


Események

LAKOSSÁGI FÓRUM - Túrricse, 2018. február 20.
Az esemény meghívója >>


Galéria


Kapcsolat

Túrricse Község Önkormányzata

Garda Endre, polgármester
E-mail: turricse@freemail.hu
Telefon: +36 44 568-036

NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda

Földi Eszter, víziközmű projektmenedzser
E-mail: foldi.eszter@nfp.hu
Telefon: +361 2390420

KEHOP-2.2.2-15-2015-00030